
- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 123674 - 101/4
- وزن: 0.70kg
- UPC: 65
هنر نقالی در ایران
نویسنده: سهیلا نجم
ناشر: موسسه تالیف ، ترجمه و نشر آثار هنری متن
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 460
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مصور
نویسنده در این کتاب به بررسی تاریخ هنر نقالی در ایران، چگونگی گسترش و اجرای آن میپردازد. در این رهگذر تعریفی از نقال و نقالی ارائه و تاریخچه آن بیان میشود. سپس انواع نقالی در ایران براساس فضا، تعداد اجرا کنندگان، لوازم یا شکل اجرا، جنسیت نقال و مضمون و محتوا، معرفی و به دنبال آن منشأ و چگونگی شکلگیری نقالی مذهبی، منطقهای و حماسی شرح داده میشود.
در ادامه جنبههای نمایشی هنر نقالی، مطالعه و تکنیکهای آن بررسی میشود. در پایان نیز متن مصاحبهها و گفتو گوهای نگارنده با بسیاری از نقالان، نقاشان پردههای نقل، طومارنویسان و پژوهشگران این حوزه درباره هنر نقالی، به رشته تحریر در آمده است. شایان ذکر است کتاب با تصاویری از صحنههای معاصر تئاتر ایران، نمایش روایتی و هنر نقالی همراه است.
نقالی از دو عنصر مهم یعنی روایت ـــ حافظه و پیش بینی ـــ انتظار تشکیل شده است و به همین دلیل از کهنترین زمانها، یعنی پیش از پیدایش خط تا به امروز که داستان اساس همه نوع ادبیات روایتی و نمایشی است، مهمترین عامل ارتباطات انسانی بوده و هست.
صدای نقال همه جا به گوش میرسد. در آیینها و اساطیر باستانی با منشأ آسمانی، پشت صحنههای کارزار، پای گاهوارههای کودکان، میان حلقههای تماشاگران، از صفحۀ تلویزیون و پردۀ سینما.
این کتاب در صدد معرفی هنر و تکنیک نقالی در ایران و چگونگی بهرهگیری از زایندگی وجودی این هنر و مناسب روز شدن اشکال مختلف آن است و در آن به بررسی و تجزیه و تحلیل گستردهای از نقالی در ایران از زوایای گوناگون پرداخته شده است. همچنین تقسیمبندی جامعی از انواع نقالی در ایران بر اساس جنبههای گوناگون آن ارائه گردیده است؛ از جمله نقالی مذهبی، حماسی و زیرگونههای آن و نقالی منطقهای، که اشکال مختلف آنها از نظر آیینی، فضای اجرا، متن و جنبههای نمایشی و تکنیکهای اجرایی بررسی شده است.