-21 %
نظریه های دولت در فقه شیعه
- موجودی: موجود
- مدل: 164434 - 59/2
- وزن: 0.30kg
950,000 ریال
1,200,000 ریال
آیتمی یافت نشد!
نویسنده: محسن کدیور
ناشر: نشر نی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 223
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1378 - دوره چاپ: 3
آیا اندیشه سیاسی و به ویژه فقه شیعه ملازم نظریه واحدی درباره دولت است یا بر اساس معیارهای معتبر فقهی نظریه های مختلفی ارائه شده است.نویسنده، درمقدمه به مباحثی همچون مراحل تطور فقه سیاسی شیعه وطبقه بندی آنها به نظریه های با واسطه وبلا واسطه می پردازد؛ وسپس، تمامی نظریه ها را به نه دسته تقسیم می کند:
سلطنت مشروعه، ولایت انتصابی عامه فقیهان ،ولایت انتصابی عامه شورای مراجع تقلید، ولایت انتصابی مطلقه فقیهان، دولت مشروطه، خلافت مردم با نظارت مرجعیت، ولایت انتخابی مقیده فقیه، دولت انتخابی اسلامی و وکالت مالکان شخصی مشاع.
مهم ترین برجستگی این کتاب، آن است که برای اولین بار، نظریه های فقه سیاسی شیعه را به شکل جامع طبقه بندی کرده است.علاوه برآن، استنادات کامل وتمیز بین ارکان، مبانی وتقریرهای مختلف یک نظریه، فهم دقیقه نظریه ها را میسر ساخته است. متن فوق به خوبی نشان می دهد که درفقه سیاسی شیعه، تنها یک قرائت وجود ندارد؛ و همواره باید از قرائت های مختلف، وگاه متعارض، سخن گفت...
در حال حاضر یک نظریه در باب دولت و حکومت اسلامی غلبه دارد اما در قرن اخیر بیشترین توجه به نظریه پردازی در رابطه با دولت و چگونگی حکومت در میان فقهای شیعه صورت پذیرفته.نظریه های متعددی درباره ی دولت در فقه شیعه مطرح گشته.تعداد این نظریه ها نشان می دهد در باب حکومت هیچ نظریه ای ضروری دین و مذهب و یا فقه نمی باشد به نحوی که انکارش مستوجب عقوبت باشد،حتی نظر متفق علیه همه فقیهان نیز در دست نیست.مقایسه این نظریه ها با یکدیگر پرده از ارزش علمی آتها برخواهد داشت.
کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود