دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

موج سوم ؛ زرکوب

موج سوم

 نویسنده: الوین تافلر
مترجم: شهیندخت خوارزمی
ناشر: فرهنگ نشر نو
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 674
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1366 ~ 1362 - دوره چاپ: 3 ~ 1

کیفیت : نو ؛ لبه های روکش کتاب زدگی مختصری دارد

 

مروری بر کتاب

تافلر دارنده پنج درجه افتخاری در ادبیات وحقوق وعلوم می باشد و با کتابهای ‹‹ جابجای در قدر ت›› ، ‹‹ جنگ وضد جنگ ›› به شهرت رسید .‹‹‌موج سوم›› یک اثر تحلیلی جذاب جامعه شناسی است .

دراین کتاب تافلر با نگرش زیبا وقلم گویای خود و با دیدی بسیار وسیع به تحلیل گذشته ‚حال وآینده فناوریهای کلیدی جهان پرداخته است .وی با مثالهای فراوان وجامع ‚‌ به زیبایی مسائل وحوادث را از زوایای مختلف و درقالبهای متفاوت تجزیه وتحلیل و ترکیب نموده و اثری را خلق کرده که هر متفکری را وادار به تفکر وتجدید نظر در نگرش نسبت به جامعه انسانی می نماید .تافلر به زیبایی ‚ آینده جهان را به تصویر کشیده ومطرح نموده که چگونه شیوه زندگی ، تجارت وارتباطات بر پایه نیازها و در چهار چوب فن آوریها تغییر خواهد کرد.

 اصولا افرادی که توانایی دسته بندی همه چیز و همه کس را دارند برای من قابل احترام هستند، چرا که این ویژگی علاوه بر نشان دادن نظم فکری آن‌ها، درک موضوعات پیچیده را به واسطه فراهم آوردن امکان مقایسه، برای مخاطب ساده‌تر می‌کند. هرچند ممکن است این دسته بندی‌ها به نظر عده‌ای درست باشد و به نظر عده‌ای دیگر نادرست.

اَلوین تافلر در کتاب موج سوم، همانطور که از عنوانش پیداست، با کمک همین تکنیک از موج سومی که پیام‌آور تمدنی جدید با نام عصر الکترونیک است یاد کرده. موجی همانند دو موج گذشته که منجر به شکل گیری انقلاب‌های کشاورزی و صنعتی گردیدند، این بار می‌رود تا انقلابی دیگر در تاریخ بشری را رقم زند. انقلابی که به قول تافلر متفاوت‌تر، صلح آمیزتر، مردمی‌تر، معقولانه‌تر و خردمندانه‌تر بوده و بر حوزه‌های مختلفی همچون آموزش و پرورش، محیط زیست، صنعت، تجارت، سیاست، خانواده و... اثر خواهد گذاشت.

تافلر معتقد است همانطور که در زمان وقوع دو موج گذشته مخالفت‌ها و کارشکنی‌هایی از سوی صاحبان قدرت و معتقدان هر دوره نسبت به پیشقراولان موج جدید صورت می‌گرفت،این بار نیز موج دومی‌ها یا همان معتقدان به تفکر جامعه انبوه و ضد تنوع، علاوه بر استهزاء ایده‌های موج سومی‌ها، در هر فرصتی به مخالفت و سرکوب آن‌ها اقدام می‌کنند. .

تافلر معتقد است برای سوار شدن بر این موج و‌ حرکت به سوی عصر نوینی از زندگی بشری، باید از خودمان آغاز کنیم و یاد بگیریم چشمانمان را بر روی واقعیات اعجاب انگیز تازه نبندیم و در برابر اندیشه کش‌ها مرعوب نشویم و برای ساختن نهادهای سیاسی بر اساس سه اصل قدرت اقلیت‌ها، دموکراسی نیمه مستقیم و توزیع تصمیم گیری، در جهت انتقال صلح آمیز از موج دوم به موج سوم تلاش کنیم.

 این کتاب در سال‌های آخر دهه هفتاد میلادی و همزمان با ظهور کامپیوتر و تحول در دنیای الکترونیک و ارتباطات نوشته شده و نویسنده تلاش کرده با توجه به فناوری‌های موجود در آن دوره، نوعی پیش بینی برای سبک زندگی قرن بیست و یکم یا همان عصر الکترونیک ارائه دهد. شاید مطالعه بخش‌های کوتاهی از کتاب که به معرفی امکانات کامپیوترها در آن زمان پرداخته، برای خواننده امروزی پیش پا افتاده و البته کسل کننده باشد، اما امروز با گذشت تقریبا چهل سال از زمان نگارش کتاب متوجه خواهید شد که تافلر آینده پژوهی کاربلد بوده.  

فهرست

برخورد امواج
منازعه بزرگ
معماری تمدن
شکاف نامرئی
پشت پا زدن به قواعد
تکنیسینهای قدرت
طرح عملیاتی نهایی
آشفتگی ملتها
رانه امپریالیستی
واقعیت صنعتی
و...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات