
- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 162135 - 88/2
- وزن: 0.30kg
لوی استروس
نویسنده: ادموند لیچ
مترجم: حمید عنایت
ناشر: خوارزمی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 206
اندازه کتاب: رقعی لب برگشته - سال انتشار: 1358 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
کلود لوی استروس ، قومشناس و انسانشناس فرانسوی و از نظریهپردازان انسانشناسی مدرن بود که در تمامی حوزههای کلیدی آن نظریاتی ارائه کرده بود. استروس را پدر مردمشناسی مدرن میدانند. نام وی با ساختارگرایی عجین شدهاست. از دیدگاه لوی استروس، هدف انسانشناسی ساختارگرا، رسوخ به لایههای زیرینِ سطح ها و تمرکز بر روی «سازوکارها» به جای تمرکز بر روی مردمان و رفتارهایشان است.
لوی استروس این رویکرد را بعدها بیشتر توسعه داد و در آثار بعدی خود، برای واکاوی برجسته تر اسطورهها بکار گرفت. وی مشتاق بود که اسطورهها را به یکاهای تشکیل دهنده آن فرو بکاهد و نشان دهد که چگونه ترکیب این یکاها، میتواند در راستای مرزهای متضادی که میان مرگ و زندگی، طبیعت و فرهنگ، و مواد خام و خوراک وجود دارد، درک شود.
او معتقد بود که این تضادها، به توضیح گوناگونیهای وضع شده در ساخت اسطوره یاری میرساند و این نکتهای است که نشان میدهد با قرار دادن اسطورهها به زیر عنوان «جهانی» نمیتوان دریافتی از آن را آشکار ساخت. وی، فراتر از انسان شناسی، یکی از تاثیر گزارترین چهره های متفکر قرن بیستم فرانسه در جهان به حساب می آید. هر چند نظریه انسان شناسی ساختاری او تعداد معدودی را به طور خاص به مثابه شاگردان و دنباله روان وی مطرح کرده است، اما رویکرد ساختاری استروس و دانش گسترده وی در زمینه های متکثر فرهنگ، سبب شده است که اندیشه او شاید تا قرن ها به مثابه یک میراث انسانی برای ما باقی بماند.