
- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 112124 - 92/4
- وزن: 0.30kg
- UPC: 20 = 25
طرزی و سراج الاخبار
نویسنده: بشیر سخاورز
ناشر: عرفان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 208
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1386 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
محمود طرزی روزنامه نگار، ادیب، سیاستمدار و روشنفکران نامدار افغانستان و از شاگردان مترقی سیدجمال الدین می باشد. طرزی در سال 1866 میلادی در غزنی در افغانستان به دنیا آمد و در سال 1882 میلادی همراه پدرش در پی فرمان امیر عبدالرحمان خان مجبور به ترک افغانستان شد. وی در سال 1903 میلادی به وطن محبوبش بازگشت و در سال 1911 میلادی، مهمترین برنامهاش را برای تغییر و تحول افغانستان با نشر"سراج الاخبار" آغاز کرد و آثاری در این نشریه به چاپ رسانید.
این آثار در زمان خویش انقلابی پدید آورد که نه تنها کشورهای مستعمره و نیمه مستعمره را به شوروی آورد، بلکه باعث ناراحتی شکنجهدهندهای در میان استعمارگران میشد و آنها را متقاعد میکرد که دیگر زمان مستعمره ساختن با فریب و نیرنگ گذشته، ملتها در حال آگاه شدن از اوضاع جهانی هستند. وی متوجه زمان حال کشورش بود و میدانست که سفرهی مردمان تهیدست را نمیشود با افتخارات تاریخی پر کرد.
افکار وی به گونهای بود که حتی امروز نیز در افغانستان قابل تطبیق و پذیرش است. پژوهش حاضر پس از درج سالشمار زندگی و آثار طرزی به ساختار بیرونی سراج الاخبار، واکنش در برابر نشر سراج الاخبار، معرفی شخصیتهای سراج الاخبار، استفادهی طرزی از نخبگان جامعه، رابطهی افغانستان و کشورهای همسایه، طرزی و ادبیات، حضور زن در زمان طرزی و.... اختصاص یافته است.
فهرست
سالشمار زندگی طرزی
آثار طرزی
ساختار بیرونی سراج الأخبار (واکنش امیرحبیب الله خان،درباریان، روحانیون، استعمار، روشنفکران خواهان تجدد)
نمایشنامه اشرافیان
نخبگان طرزی
پان اسلامی
پان آسیایی یا نشنالیزم
افغانستان و کشورهای همسایه (هندوستان، ایران و ترکیه)
طرزی و ادبیات (طرزی و ادبیات بومی، برج عاجی از سخن، یا سخن وسیله ای برای تفهیم و تفاهم؟)
تأثیر مشروطیت بر شعر ما (شاعران راس مشروطه، شاعران پیرو، بردن شعر به بیان مردم، وطن، اتحاد و پرخاش بر علیه استعمار، سرنوشت نویسندگان مشروط هخواه)
معارف (تاسیس انجمن معارف برای زنان)
حضور زن در زمان طرزی
فهرست مآخذ (فارسی و انگلیسی)
تصویرها