



- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 93859 - 86/8
- وزن: 1.20kg
- UPC: 130
صدف ؛ تذکره سخنوران روز
نویسنده: داریوش صبور
ناشر: ابن سینا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 756
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1344 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
مصور - شامل زندگینامه و اشعار شاعران معاصر
تذکره در لغت به معنای «به یاد آوردن»، «پند دادن»، «یادگار»، «یادداشت» و «کتابی که در آن احوال شعرا نوشته شده باشد» آمدهاست.در تمام کتب ادبی فارسی پیش از زمان صفویه (غیر از تذکره ی دولتشاه سمرقندی)، کلمه ی تذکره به معنای یادگار، یادداشت و یادآوری به کار رفته و بهتدریج در دوره ی صفویه به کتابی که حاوی شرح حال و آثار شعرا است اطلاق شدهاست.
بعد از عصر صفوی در تمام تذکرههایی که در ایران تألیف شده، کلمه ی تذکره به معنای «تذکره الشعرا» ؛ یعنی کتابی که در آن ترجمه ی احوال و نمونه ی اشعار شعرا باشد ، آمدهاست و امروزه نیز به همین معنا به کار میرود.تذکره کتابی است که در آن شرح حال و آثار یک شاعر، یا عدهای از شعرا آمده باشد. معمولاً تذکرهنویس علاوهبر معرفی شاعر و نقل اشعار او، به شرح حال وی نیز پرداخته و گاه درباره ی آثار و اشعار او به بحثی انتقادی میپردازد.
بحث از چیستی شعر، بحث دشوار و به اعتباری غیر ممکن می باشد چراکه تا کنون که به اندازهء عمر آدمی- که از پیدایش شعر می گذرد- تعریف جامع و مانعی از آن صورت نگرفته است برای همین تعدادی آمده اند بسیاری از آثاری را که به زعم سر ایندگان آن، شعر محسوب می شده اند، از قلمرو شعر بیرون ساخته اند، و برخی بر عکس؛ آثاری را که سرایندگان آن، آنها را در قالب نثر ارائه داده اند، شعر به شمار آورده اند؛ و بعضی هم تفکیک مرز شعر و نثر را کار نادرست خوانده اند.
فهرست
امیری فیروزکوهی
علی اشتری
مهرداد اوستا
سیمین بهبهانی
پژمان بختیاری
پرتو بیضائی
فریدون توللی
ابوالقاسم حالت
دکتر حمیدی
دکتر خانلری
رهی معیری
رنجی
کاظم رجوی
دکتر صورتگر
فروغ فرخزاد
محمود فرخ
دکتر کاسمی
گلچین معانی
عماد گرامی