
- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 111598 - 206/3
- وزن: 0.70kg
- UPC: 29 = 35
شمائل النبی
نویسنده: ابو عیسی محمد بن عیسی ترمذی
مترجم: محمود مهدوی دامغانی
ناشر: نشر نی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 261
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1372 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
محمد بن عیسی ترمذی از محدثان بزرگ سده سوم هجری خراسان و یکی از شش مؤلف صحاح اهل سنت است، به گفته برخی از خاورشناسان او سرشناس ترین مرد منطقه ترمذ در آن قرن بوده است.به گفته حاکم ابواحمد نیشابوری پارسایی و بیم ترمذی چنان بوده است که از بسیاری گریستن سال های پایانی زندگی را کور بوده است.انصاری مؤلف گرانقدر کتاب منازل السائرین می گوید جامع ترمذی سودبخش تر از صحیح بخاری و صحیح مسلم است.
کتاب حاضر برگردان فارسی کتاب الشمائل اوست که درباره صفات ظاهری و اخلاق پسندیده حضرت ختمی مرتبت فراهم آورده است.دانشمندان بزرگ شیعی مانند ابن شهر آشوب و علامه مجلسی در ثبت اوصاف ظاهری و محامد اخلاقی رسول خدا صلی الله وعلیه وآله به روایت های او استناد کرده اند. ترمذی به سال 279 هجری درگذشت...
پنج باب اول کتاب درباره ویژگیهای جسمانی رسول خدا(ص) است و دارای چهلوچهار حدیث است که در آنها به تناسب اندام، زیبایی چهره، رنگ پوست، موها و نحوه آراستن موها اشاره شده است. در بین این احادیث، دو حدیث از حضرت علی(ع) درباره خصائص جسمی پیامبر(ص) دیده میشود و حدیثی نیز از امام حسن مجتبی(ع) است که صحت آن جای تردید دارد.
دو باب مربوط به خضاب کردن، سرمه کشیدن و استعمال عطر توسط پیامبر اکرم(ص) است که نه حدیث را در بر دارد. در خضاب بستن پیامبر(ص) حدیثی از ابورمثة ذکر شده و سپس تأکید گشته، روایت ابورمثة بهترین حدیث در این مورد است. هفت باب [از باب 8-14] در مورد لباس، کفش، عمامه و انگشتری حضرت است که در این مورد پنجاهویک حدیث نقل گردیده است. درباره لباس پیامبر(ص) از امسلمه نقل شده که میگفته است: در نظر رسول خدا(ص) دوستداشتنیترین جامه، پیراهن بود: «كان أحبّ الثياب إلی رسولالله(ص) القميص». سپس روایات متعدد دیگری را آورده مبنی بر اینکه لباس عمومی حضرت قمیص بوده و به هنگام پوشیدن لباس نیز دعا میفرموده است.
البته بعد از ذکر سه باب [16-15-14] درباره شمشیر، زره و کلاهخود پیامبر(ص) که نه حدیث را شامل میشود، مجدداً دو باب [18-17] را به عمامه و ازار حضرت اختصاص داده و در اینباره نه حدیث دیگر آورده است. یک باب را به نحوه راه رفتن رسول خدا(ص) اختصاص داه و در آن سه روایت آورده که دو روایت آن از حضرت علی(ع) است.
در باب بیستم تنها یک روایت از انس بن مالک درباره تقنع (دستار به سر بستن) پیامبر(ص) نقل کرده است، سپس سه باب را به نشستن و تکیه دادن حضرت اختصاص داده و ده روایت در اینباره ذکر کرده است. سیوسه باب دیگر درباره غذاها، نحوه غذا خوردن حضرت، آشامیدن، دست شستن، خوابیدن، سلوک و معاشرت با مردم، خلق و خوی و عبادت رسول خدا(ص) است...