
- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 44191 - 45/1
- وزن: 1.00kg
- UPC: 19
سیر تفکر معاصر
نویسنده: محمد مددپور
ناشر: تربیت
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 504
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1372 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
کتاب چهارم ؛ میرزا فتحعلی آخوندزاده
کتاب تحقیقی در زمینه تجدد و دین زدائی فتحعلی خان آخوندزاده می باشد.اندیشهها و افکار آخوندوف در واقع در حول محور دینزدایی و بر هم زدن رسوم کهن میچرخد هر چند وی درصدد است که کارها و افکارش را اصلاحطلبانه نام نهد. وی اظهار می دارد من دشمن دین و دولت نیستم، من جان نثار و دوستدار ملت و دولتم. منظورم رفع جهالت است! و از بین بردن کلیه موانع ترقی در علوم و فنون و سایر جهات است از قبیل تامین عدالت و رفاهیت و ثروت و آزادی برای ملت و عمران و آبادی وطن ...
فتحعلی آخوندزاده یا آخوندوف از دگراندیشان معروف قرون اخیر ایران است. وی اگر چه متولد آذربایجان است ولی اصالتا فارس زبان بوده و اهل رشت میباشد. بهتعبیر خود نژادش از «پارسیان» و اجدادش از «طوایف فُرس»اند. جد وی حاجی احمد نام دارد که از رشت به آذربایجان آمد و در آنجا ساکن شد. پدرش محمد تقی نام داشت که در آذربایجان متولد شد. او با زنی اهل مراغه به نام نعناع خانم ازدواج کرد و فتحعلی حاصل این ازدواج بود. گام اول تحول فکری و دگرگونگی اندیشه فتح علی آخوندزاده در مدرسه شاه عباس گنجه و تحت القاءات میرزا شفیع بود. میرزا شفیعی که در بین روحانیون آن منطقه به فساد عقیده متهم بود. علاوه بر این، همنشینی و یافتن دوستان مرموز دیگری باعث شد دگر اندیشی فتحعلی زاویه بیشتری با مبانی دینی و خانوادگیاش بگیرد.
مجموعه چهار جلدی سیر تفکر معاصر تلاشی است در جهت مطالعه و تحلیل مدرنیسم وپروتستانیسم اسلامی در اندیشه نخستین منورالفکران ایران از طریق تحلیل و تفسیر درایتی مضامین کتابها، مقاله ها و نامه های آنان برای انجام این مهم لازم بود اجمالا بستر تاریخی و زمینه های فرهنگی منورالفکری به بحث گرفته شود. این بستر در حقیقت زمینه جنبش منورالفکری پس از دوران آشنایی ایران معاصر با تمدن و فرهنگ غرب را فراهم کرده است.
هدف نویسنده از نوشتن این کتاب و سه جلد دیگر آن تلاشی است در جهت مطالعه و تحلیل مدرنیسم و پروتستانیسم اسلامی در اندیشه نخستین متفکران ایرانی از طریق تحلیل و تفسیر مضامین کتابها، مقالهها و نامههای آنان.