
- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 106765 - 205/3
- وزن: 0.40kg
- UPC: 33
روحی از گرند بنکس
نویسنده: آرتور سی کلارک
مترجم: محمدرضا عمادی
ناشر: هرم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 302
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1371 - دوره چاپ: 1
کیفیت : در حد نو
مروری بر کتاب
داستانی تخیلی از بالا کشیدن لاشه تایتانیک به سطح آب است. اما نویسنده در لابلای داستان, خوانندگان خود را با یکی از شگفت انگیزترین تئوریهای ریاضی بنام " تئوری مجموعه اعداد ماندلیرو " نیز آشنا میکند.
کلارک عقیده دارد فراتر از منظومه شمسی موجودات ذیشعوری وجود دارند. او موجوداتی را توصیف میکند که قادرند خود را به انرژی و آنگاه بار دیگر به ماده تبدیل کنند. او میگوید: این که کسانی از فضای خارج به ملاقات زمین آمده باشند اندیشهای کاملاً معقول است و در واقع اگر این رویداد طی چند میلیارد سالی که از عمر زمین میگذرد رخ نداده باشد، جای شگفتی دارد.
کلارک تأکید میکرد که قصد او از داستانهای علمی-تخیلیاش پیشبینی آینده نیست. بلکه او به آنچه که ممکن است روی دهد، تأکید میکند و ذهن انسانها را برای آینده و اتفاقات گوناگونی که ممکن است روی دهد، آماده میسازد.قالب داستانهای کلارک، بخصوص اودیسهها، قالبی اساطیری و نمادین است، دارای ابهام و ایهامی است که تنها میتواند از ذهنی پیشرس نسبت به وقایع آینده سرچشمه گیرد.
بیان نویسنده گاه به نظر میآید که برگرفته از عرفان شرقی است. ۲۰۰۱: ادیسه فضایی، ملهم از عرفان اساطیری، اساطیر یونان، عرفان بودیسم و هند است. او انسان را به ماوراء ماده میبرد. شیوهٔ کلارک منحصربهفرد است، کلارک علم را در قالب اسطوره بیان میکند، اسطوره را چنان لباس علم میپوشاند که دیگر اسطوره به نظر نمیرسد. علم و نظریههای علمی را چنان میشکافد که خواننده عامی به باغ باورها میرود و عالِم به گلزار اندیشهٔ ژرف.
در اودیسهها شما با تخیل باور نکردنی نویسنده در قالب «تکسنگ سیاه» که با آموزش خود به آدم-میمونها، نسل در حال انقراض آنها را هدایت کرده و به پیش میراند. در فیلم راز کیهان در یک صحنه بدیع و استثنایی، کوبریک انسان میموننمای اولیه در حال پرتاب استخوان شکارش را نمایش میدهد که پس از آن صحنه قطع و به داخل سفینه دیسکاوری میرود، ۴ میلیون سال بعد، و در انتها استحاله فرمانده بومن را با شگفتآورترین بیان ممکن به تصویر میکشد.
کلارک در نوشتن مقالات و کتابهای علمی توانایی فوقالعادهای دارد. او پس از جنگ جهانی دوم، طی مقالهای با محاسبه دقیق نشان داد که اگر سه ماهواره در ارتفاع ۳۶ هزار کیلومتری زمین قرار گیرند، میتوانند تمام سطح کره را تحت پوشش خود قرار داده و امر مخابرات از هر نقطه زمین به نقطه دیگر را به راحتی انجام دهد. این نظریه زمانی مطرح شد که موشکها حتی قادر نبودند به ارتفاعات پایین در مدار دست یابند و اصولاً پرتاب ماهواره یک رؤیا بهشمار میرفت. اینک این مدار به افتخار او به نام مدار کلارک نامگذاری شدهاست.