
- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 138733 - 111/1
- وزن: 0.50kg
- UPC: 4.5
دزفول، شوش، اندیمشک در جنگ
نویسنده: ابوالقاسم حبیبی
ناشر: مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 114
اندازه کتاب: خشتی سلفون - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
اطلس راهنما
مصور - گلاسه - رنگی
کتاب حاضر، هشتمین جلد از مجموعهی اطلس راهنما است که در آن وقایع منطقهی غرب رودخانهی کرخه در جریان هجوم ارتش عراق و همچنین آثاری که اشغال این منطقه بر شرق رودخانهی کرخه از جمله بر شهرهای دزفول، شوش، اندیمشک، و دیگر نقاط استراتژیک این منطقه داشت بررسی گردیده، نیز تلاشها و عملیاتهایی نظیر عملیات فتحالمبین که برای آزادسازی این منطقه انجام گرفت.
بر این اساس، ضمن بیان موقعیت جغرافیایی دزفول، شوش، و اندیمشک، نخست، اقدامات ارتش عراق و عوامل آن در این منطقه قبل از شروع جنگ بررسی شده و سپس حوادث جنگ از آغاز هجوم ارتش عراق تا توقف آن در غرب کرخه آورده شده است. در ادامه، مطالبی در باب وقایع دورهی اشغال و نیز کسب آمادگی قوای نظامی ایران برای بیرون راندن دشمن از خاک خویش بازگو گردیده و در پایان حماسهی رزمندگان در عملیات فتحالمبین گزارش شده که به آزادسازی منطقهی اشغالی غرب کرخه انجامید.
مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعتقاد دارد: «زنده نگهداشتن تاریخ هر سرزمین، بر مردم آن لازم است. به خصوص قطعههایی از تاریخ که حامل دستاوردهایی شگرف و مقاومتها، جانبازیها و حماسهآفرینیهایی عظیم در برابر متجاوزان میباشد. آن هم در زمانی که هیچ آمادگی مقابله با مهاجمین وجود نداشته است.» و «حدیث هشت سال دفاع و مقاومت جمهوری اسلامی ایران در برابر هجوم نظامی رژیم عراق - که پشتیبانی همهی قدرتهای سیاسی، نظامی و اقتصادی جهان را به همراه داشت - از بارزترین مقاطع حیات حقیقی این مرز و بوم است.»
تبیین حماسههای عظیم و ارزشمندی که مردم و رزمندگان اسلام آفریدند، یکی از ضرورتهایی است که این مرکز «تلاش نمود با بهرهگیری از اسناد، مدارک و منابع بینظیری که راویان و محققان این مرکز در طول جنگ هشت ساله جمعآوری کردهاند، ابعاد مختلف دفاع مقدس را ترسیم نماید.
بیتردید وجود اخبار، گزارشها، آمار و اطلاعات معتبر و موثقی که از مراکز طرحریزی، هدایت و فرماندهی عملیات تا میدانهای نبرد و صحنههای درگیری به صورت سازنده و واقعی جمعآوری گردیده، بر غنای آثار مرکز مطالعات میافزاید و زوایای مختلف و تاریک جنگ را با هدف آگاهسازی افکار عمومی روشن میسازد.»
بر همین اساس این مرکز «طرحهای تحقیقاتی متعددی را در دستور کار خود قرار داد که از جملهی آنها طرح بزرگ "اطلس جنگ ایران و عراق" است. طراحی این پروژه از سال 1368 آغاز شد. گستردگی کار، ضرورت تحقیقات وسیع و دقیق، تهیهی چندین طرح اولیه برای ارائه به کارشناسان نظامی و دریافت ارزیابی آنان و نیز تبادل نظر با طراحان هنرمند، کار را طولانی کرد. سرانجام پس از طی مراحل مختلف، با اتکا به منابع و اسناد جمعآوری شده در مرکز تا پایان سال 1373؛ این مهم به نتیجه رسید و "اطلس فشردهی نبردهای زمینی ایران و عراق" منتشر شد.»
در حین اجرای این پروژه «این اندیشه مطرح گردید که نمونههایی سادهتر و قابل استفاده برای عموم، به ویژه بازدید کنندگان از جبهههای جنگ و سرزمینهای شاهد دفاع و مقاومت، تهیه شود تا علاقهمندان با مرور آن ضمن آشنا شدن با محورهای تهاجم ارتش عراق و مناطق مقاومت نیروهای خودی، به گوشهیی از حماسهها، از جان گذشتگیها و ایستادگیهای رزمندگان در موفقیتهایی بس دشوار پی ببرند. برای پاسخ به این نیاز، مجموعهی "اطلس راهنما" طراحی شد که هر جلد از این مجموعه یکی از مناطق اصلی تهاجم ارتش عراق و مقابله با آن را در بر میگیرد.»
«این مجموعه که نمونهیی قابل استفاده برای عموم است، در قالبی جذاب، شامل اطلاعات متنوع، نقشه، تصویر و نمودار منتشر میشود تا علاقهمندان با مرور آن، ضمن آشنایی با یکی از محورهای تجاوز ارتش عراق و مناطق مقاومت نیروهای خودی تا عقب راندن متجاوزان از میهن اسلامی به گوشهیی از وقایع این نبرد عظیم پی ببرند.در مجموعهی اطلس راهنما برای هر یک از استانهای هممرز با عراق و همچنین برخی از مناطق به دلیل ویژگیهایی که در طول دوران مقاومت و دفاع داشتهاند، یک کتاب طراحی شده است.» این مرکز همچنین تأکید میکند که «سعی وافری شده و میشود که آمارها و اطلاعات مندرج در این کتابها و دیگر آثار مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ هر چه نزدیکتر به واقع و دقیق و مستند باشد...