خدا در اندیشه فیلسوفان غرب
نویسنده: هانس کونگ
مترجم : حسن قنبری
ناشر: دانشگاه ادیان و مذاهب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 633
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1389 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
جلد اول
موضوع کتاب پیش رو، بررسی «مفهوم خدا» در فلسفه جدید غرب و اندیشه های فیلسوفان امروزی است. در این اثر ضمن بررسی مفهوم خدا به نکات مهم اندیشه های فلسفی فیلسوفان جدید غرب در این زمینه اشاره شده و اصول و ارکان تفکر آنان و هم چنین دیدگاه های الهی دانان مسیحی و رویکرد انتقادی نویسنده به این تفکرات منعکس گردیده است.
در بخش اول نویسنده به بررسی نسبت بین عقل و ایمان در اندیشه فلاسفه و متألهین مسیحی پرداخته و سپس دلایل وجود خدا از منظری عقلانی در اندیشه های آنان بررسی گردیده است.آن گاه وی به بررسی فهم جدید فلاسفه غرب از خدا پرداخته و چالش های موجود در زمینه الحاد فلاسفه جدید غرب و توهمی اندیشیدن آنان نسبت به خدا به نقد کشیده شده و انکار خداوند توسط برخی از آنان نیز مورد نقادی واقع شده است.
وی در همین راستا به غلبه کردن افکار نهیلیستی فلاسفه ای همچون نیچه پرداخته و دیدگاه های او را در مورد انکار خداوند مورد نقد و ارزیابی قرار داده است. وی در ادامه به مسیحیان در مورد در مورد پیامدهای نهیلیسم هشدار داده و از آنان درخواست نموده است در این زمینه و پیامدهای اخلاقی واجتماعی آن بیشتر تأمل نمایند. وی معتقد است که اعتقاد به نیست خداانگاری، موجب گسترش بی اعتمادی در بین افراد جامعه به ویژه نسل جوان شده و مبانی فکری و رفتاری جامعه را با بن بست مواجه می کند.