
- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 148424 - 8/0
- وزن: 2.00kg
حفاری های مارلیک
نویسنده: عزت الله نگهبان
ناشر: سازمان میراث فرهنگی کشور
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 520
اندازه کتاب: رحلی گالینگور - سال انتشار: 1378 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
جلد اول
مصور
در پاییز سال 1340 شمسی هیئتی به سرپرستی عزت الله نگهبان به منطقۀ رحمتآباد رودبار در استان گیلان عزیمت کرد و مأموریت یافتند که آثار باستانی موجود در منطقه را کشف و نسبت به حفظ و نگهداری آنها بر اساس ضوابط قانونی اقدام لازم را مبذول دارند.
گزارش پیش رو متعلق به حفاری در تپۀ مارلیک است که محل یک قبرستان مهم قدیمی است که احتمالا مربوط به سلاطین، سرداران و افراد برجستۀ اقوام باستانی میباشد. گزارش کاوشها به نحوۀ تدفین مردگان، قبرستان زنان و مردان، اشیاء، مجسمهها، پیکرهها و قبرستانهایی که به طور مشترک برای زنان و مردان استفاده میشده، اختصاص دارد.
بر اساس مطالعات پژوهشگران آثار باستانی این منطقه متعلق به فرمانروایانی است که در اواخر هزاره دوم و آغاز هزارهٔ اولل پیش از میلاد بر این ناحیه حکومت میکردند.مردمان این تمدن مردگان خود را بنا بر آیین خود و همراه با اشیاء ارزشمند به خاک میسپردند. در این تپه ۲۵ آرامگاه وجود دارد و در برخی از آنها بازمانده استخوان به دست آمدهاست.در همه آرامگاهها اشیایی مانند ظروف سفالین، دکمههای تزئینی، انواع سرگرز، پیکان، جامهای چینی، طلا، نقره و مفرغ، خنجر،، شمشیر، مجسمههای برنزی و سفالی، سرنیزه و کلاهخود و… پیدا شدهاست.
پارچههای به دست آمده نیز خبر از وجود بافندگی در هزاران سال پیش در ایران میدهند.همچنین در کاوشگریها آثار ساختمان چهار دیواری پدیدار شد که در حدود 30 متر مساحت داشت و به نظر میآمد آرامگاه یا معبد باشد. گفته میشود که جامهای شیشهای در این محوطه از اولین نمونههای صنعت شیشه سازی بشر است.همچنین جام مارلیک به عنوان نماد قوم گیلک استفاده میشود.