
- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 133946 - 106/3
- وزن: 1.50kg
- UPC: 45
حادثه کوی دانشگاه تهران
نویسنده: احمد قدیریان
ناشر: دفاع
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 676
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1381 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
تحليلي بر حوادث كوي دانشگاه تهران 1378
در طول تاريخ هر قوم يا كشوري قطعاً مسائل مختلف سياسي، اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و ... به هر دليلي بعضاً منجر به فساد سياسي و آشوب اجتماعي مي گردد. در تاريخ جمهوري اسلامي ايران پس از انقلاب نيز «حادثه كوي دانشگاه تهران در تير ماه 1378» مي تواند يكي از حوادث قابل توجه باشد كه دشمنان داخلي و خارجي با همكاري و همفكري يكديگر مي خواستند نظم كشور را مختل كرده و حركت را به نفع خودشان به آخر برسانند.
اين حادثه از جنبه ها و ديدگاه هاي مختلفي مورد بررسي و تحليل قرار گرفته است. جناح هاي سياسي آن زمان هر كدام در پي انتساب جريانات و خشونت هاي كوي دانشگاه به طرف مقابل بوده اند. هماهنگي روزنامه هاي پنجشنبه 17 تير در اختصاص تيترها و سرمقاله هاي خود به عواقب غيرقابل پيش بيني و كنترل توقيف روزنامه سلام، نشان از آن داشت كه يك تيم پشت پرده، هدايت اين جريان را برعهده دارد؛ چرا كه خبر توقيف روزنامه سلام ساعت 10 شب اعلام گرديد و آن زماني بود كه اكثر روزنامه مي بايست با انجام مراحل نهايي، صفحات روزنامه ها را به چاپخانه مي فرستادند تا در توزيع فردا صبح خود دچار مشكل نشوند....
روز پنجشنبه 17 تير، 10 روزنامه زنجيره اي با تيترهايي چون «محدوديت مطبوعات خشم مردم را شعله ور خواهد كرد»، «زمان حامل حوادث خشونت بار است»، «نظام بايد هزينه هاي سنگيني بپردازد»، «دانشجويان ساكت نخواهند نشست»، «ورود به قلعه چپ گرايان يك ريسك خطرناك براي محافظه كاران است»، «مقابله با دولت و مخالفت با توسعه سياسي » و «پايان سياست ورزي»، درصدد القاي فضاي بحراني و ناآرامي به جامعه برآمدند...
در هجدهم تیرماه سال 1378اعتراض و تظاهرات دانشجویان کوی دانشگاه تهران به توقیف روزنامه سلام که از روز قبل آغاز شده بود، موجب تشنج و درگیریهای شدید شد .کتاب حاضر، گزارش و تحلیلی است از این واقعه که در شش فصل سازمان یافته است .
فصل اول نگاهی است به حادثه مذکور که در آن پس از گزارش ویژهای از واقعه و آشوب اغتشاشگران، به شعارهای دانشجویان و اغتشاشگران، همچنین تلفات و خسارات اشاره شده است .در فصل دوم جریان کوی دانشگاه از منظر تاریخی و اجتماعی تجزیه و تحلیل شده است .
در فصل سوم اظهارنظرهای مسئولان گردآوری شده که شامل شخصیتهای دانشگاهی و دانشجویی، کشوری و لشکری، ائمه جمعه و مراجع، سیاسیون و مذهبیون و خارجیان، بیانیهها و اطلاعیههای احزاب و گروهها و سایر اظهار نظرها است .فصل چهارم نگاهی است به انعکاس حادثه کوی دانشگاه در مطبوعات کشور .نگارنده در فصل پنجم بازتاب این حادثه را در رسانههای خارجی گزارش و ارزیابی میکند .سرانجام در فصل ششم نقش روزنامههای زنجیرهای در غائله تیر ماه 1378بررسی و نمایانده میشود .در ضمایم کتاب عکسهایی از حادثه یاد شده به چاپ رسیده است .