
- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 164476 - 100/1
- وزن: 0.50kg
تخت جمشید: پاسارگاد، نقش رستم و نقش رجب
نویسنده: محمدکاظم توانگر زمین
ناشر: تخت جمشید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 130
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ لبه بالایی جلد کتاب چسب خوردگی کوچکی دارد
مروری بر کتاب
راهنمای جامع بازدید
مصور - تعدادی رنگی
در این نوشتار به معرفی «آثار باستانی» و تاریخی موجود در تخت جمشید، نقش رستم و نقش رجب و راهنمایی بازدیدکنندگان از این آثار باستانی و تاریخی پرداخته شده است. نگارنده ابتدا به توصیف محدوده جغرافیایی و سنگ برجستههای موجود در تخت جمشید پرداخته و موقعیت تاریخی مربوط به هر یک از آثار تاریخی موجود در آن را شرح داده است.
آنگاه آثار تاریخی نقش رستم مانند آرامگاههای موجود از پادشاهان هخامنشی را برای کسانی که مایلند از این آثار باستانی و تاریخی بازدید کنند توصیف کرده و سپس آرامگاهها، کاخها، آثار و ابنیه تاریخی، برجهای سنگی و محدوده جغرافیایی منطقه تاریخی پاسارگاد و نقش رجب را جهت آشنایی بازدیدکنندگان از این دو مکان شرح و توصیف نموده است....
تخت جمشید،مجموعه ای از کاخهای بسیار باشکوهی است که ساخت آنها در سال 512 قبل از میلاد آغاز شد و اتمام آن 150 سال به طول انجامید.تخت جمشید در محوطه وسیعی واقع شده که از یک طرف به کوه رحمت و از طرف دیگر به مرودشت محدود است . این کاخهای عظیم سلطنتی در کنار شهر پارسه که یونانیان آن را پرسپولیس خوانده اند ساخته شده است . ساختمان تخت جمشید در زمان داریوش اول در حدود 518 ق . م ، آغاز شد. نخست صفه یاتختگاه بلندی را آماده کردند و روی آن تالار آپادانا و پله های اصلی و کاخ تچرا را ساختند .
کارگرانی که در بنای تخت جمشید دست اندرکار بودند ، از ملتهای مختلف چون ایرانی و بابلی و مصری و یونانی و ایلامی و آشوری تشکیل می شدند که همه آنان رعیت دولت شاهنشاهی ایران بشمار می رفتند . گذشته از مردان ، زنان و دختران نیز به کار گل مشغول بودند....
بخش اول به "تخت جمشید" اختصاص دارد. این بخش با نگاهی گذرا به تاریخ و تمدن هخامنشیان آغاز میگردد، سپس قسمتهای مختلف تخت جمشید (مانند صفه، پلکانها، دروازه ملل، آپادانا، کاخ تچر، کاخ هدیش، سایر کاخها و دروازهها)، آن گاه سنگ نبشتههای داریوش و خشایارشاه و دیگر شاهان هخامنشی در تخت جمشید معرفی شده است.
بخش دوم، شامل معرفی آثار دوران هخامنشی "پاسارگاد" (مانند آرمگاه کوروش، کاخ بار، کاخ نشین، زندان سلیمان، ارگ، سکوهای سنگی، آب نماها، راه تنگ بلاغی)، و آثار غیر هخامنشی پاسارگاد است.
بخش سوم به معرفی آثار باستانی "نقش رستم" اختصاص دارد. این مجموعه، علاوه بر آثاری از دوره عیلامی شامل بنای موسوم به "کعبه زرتشت" مربوط به دوره هخامنشی و تعداد زیادتری از آثار آن (مانند نقشهای مختلف پادشاهان ساسانی، مخزن آب، آتش دانها، استودانها، سنگ نبشتهها) مربوط به دوران ساسانی است که در این کتاب به اختصار معرفی شده که عبارتاند از: تاج گیری اردشیر، نقش کرتیر، کتیبه کرتیر، نقش شاپور اول، و تاجگیری شاپور اول، مطالب کتاب با عکسهای رنگی و سیاه و سفید همراه است.