



- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 112449 - 118/5
- وزن: 0.60kg
- UPC: 65
تاریخ عقاید سیاسی
نویسنده: محسن عزیزی
ناشر: دانشگاه تهران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 425
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1329 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ لبه 20 صفحه کتاب کمی زرد شده
مروری بر کتاب
از افلاطون تا ماکیاولی
نویسندگان و فلاسفه درهر دیار و زمانی که زیسته اند اغلب از اشغال به امور دولتی اجتناب نموده اند و اگر بطور موقت هم بتصدی مقامات و مناصب کشوری همت گماشته اند به هنگام فراغت اوقات خود را به مطالعه امور اجتماع و اصول سیاست مصروف داشته اند...
انديشهي سياسي بخشي مهم از علم سياست است و اگرچه تا دهههاي اخير به عنوان درسي در گروههاي علم سياست عرضه ميشد، اما با تدوين علم سياست به عنوان رشتهاي مستقل از حقوق عمومي، انديشهي سياسي، كه به نظر ميآمد صرف تأملي نظري در سياست است و نسبتي با علم سياسي ندارد، به تدريج، اهميت خود را از دست داد و جز به عنوان درسي فرعي عرضه نميشد.
برعكس، در گروههاي فلسفهي غرب، به سبب اينكه فلسفهي اروپايي، از آغاز يوناني آن تا بسياري از فيلسوفان معاصر، فيلسوفان سياسي نيز بودند، توجه به فلسفهي سياسي بيشتر بود. به خلاف فلسفه در دورهي اسلامي كه اگر از ابونصر فارابي صرفنظر كنيم، تأمل در سياست در آن از اهميت خاصي برخوردار نبود، فلسفهي اروپايي از آغاز سياسي بود. نشانههايي از تأمل در سياست حتي در قطعههاي باقيمانده از هراكليتوس وجود دارد و چنان كه از رسالههاي افلاطوني دورهي سقراطي و بعدسقراطي افلاطون ميتوان دريافت، آن دو فيلسوفاني سياسي بودهاند و چنان كه مفسران توضيح دادهاند، افلاطون فلسفه را به عنوان تأملي نظري در بنيان مناسبات سياسي و بحران نظام شورايي آتن تأسيس كرد.
حتي در سدههاي ميانه در اروپا، به خلاف آنچه بر حسب معمول گفته ميشود، الهيات سياسي بخشي از نظام الهيات مسيحي به شمار ميآمد و در فاصلهي نزديك به يك هزاره، از آگوستين قديس تا تماس قديس، دهها رسالهي سياسي نوشته شده است. براي پي بردن به جايگاه سياست در نخستين رسالههاي اين نخستين هزاره كافي است خواننده نظري گذرا به شهر خداي آگوستين بيندازد تا بداند كه چهار سده پس از آغاز دورهي مسيحي، تأمل دربارهي سياست در دورن الهيات مسيحي چه بسطي يافته بوده است.