
- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 123771 - 107/2
- وزن: 0.80kg
- UPC: 47 = 50
بنیادهای فلسفه در اساطیر و حکمت پیش از سقراط
نویسنده: دریوا . هایلند
مترجم: رضوان صدقی نژاد - کتایون مزدا پور
ناشر: علم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 542
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
به پیوست ؛ راه آفتاب ؛ بینش کهن ایرانی
نگارنده در این کتاب، بنیادهای فلسفه را از نخستین ریشههایش در اساطیر بابلی و هومری ـ هزیودی تا شکوفایی آن در اندیشهی پیش سقراطیان، دنبال میکند.وی با بهرهگیری از گزیدههایی از حماسهی گیلگمش و آثار هومر، هزیود، فیثاغورس، زنون، افلاطون، سقراط و بسیاری دیگر، در مخالفت با نظریهای که خود، آن را 'نگرش تاریخی' بر ریشههای فلسفی مینامند، بحث میکند.
دیدگاه هستی شناسانهی نگارنده، این امکان را برای وی فراهم میآورد که این دورهی خاص، یعنی عصر پیش سقراطیان را زمان ظهور فلسفه به منزلهی پدیدهای جهانی، معرفی میکند.کتاب به پرسشهایی از این دست، اختصاص یافته که آیا بنیادهای فلسفهی تاریخاند؟ آیا خودشان هم تاریخاند؟ یا به گونهای مقدم بر فلسفه و یا اساطیریاند؟
کتاب ؛ درباره اساطیر یونان و حتی پیش از آن حماسه سومری گیلگمش و نیز حکمت پیش از سقراط است. لیکن از صفحه 475 تا 541 واجد پیوستی تحت عنوان راه آفتاب (بینش کهن ایرانی) است که سرکارخانم کتایون مزداپور آن را تالیف کردهاند به این مناسبت که آنچه را که از آن به بینش ایرانی تعبیر شده با افسانه سومری گیلگمش که تاریخش به هزاره دوم پیش از میلاد مسیح میرسد و اساطیر یونان باستان آنچنانکه بویژه در آثار همر و هسیود باقی مانده، مقایسه به عمل آورند و ویژگیها و مزیتهای آن را که به مناسبت بیتی از حافظ راه آفتاب نامیدهاند در این سنجش و قیاس بازنمایند. ایشان در این پیوست نتیجه گرفتهاند: «دو ویژگی اصلی، یکی تأکید بر اصل اخلاقی جدایی خیر و شر و دیگری جدایی ذاتهای آسمانی از خصلتهای بشری در ایران پدیدار شده است.»